1. Algemene prioriteiten

  1. Iris 2-plan
  2. Gemeentelijke plannen
 2. Doelgroepgerichte acties

  1. Voetgangersplan
  2. Fietsplan
  3. Verkeersveiligheid
  4. Parkeerbeleidsplan
  5. Taxiplan
  6. Goederenvervoerplan
  7. Toegankelijkheidsplan
 3. Varia

  1. Brussels Smart Mobility
  2. Kenniscentrum mobiliteit
  3. Mobil2040
Toekomstvisie Louizalaan 2040
Toekomstvisie Louizalaan 2040
Laatst bijgewerkt op 5 mei 2014

Mobil2040

De studie MOBIL2040 behandelt alle mobiliteitsaspecten van de verschillende vervoermiddelen: de verplaatsingsbehoeften, de transportsystemen, de infrastructuur, de informatie, het bestuur, de technologie...

Mobiliteit wordt in de studie niet gezien als een probleem, wel als een fantastische hefboom om het Brussel van de toekomst vorm te geven en de talrijke uitdagingen die de stad te wachten staan aan te gaan. MOBIL2040 schuwt een technische en gefragmenteerde aanpak en plaatst mobiliteit in het hart van een complex ecosysteem dat volop in verandering is. Het is een toekomstvisie die vandaag de onderliggende factoren opspeurt die onze relatie tot verplaatsingen drastisch zullen veranderen.

MOBIL2040 ontwikkelt daarbij een visie op maat van Brusselse metropool met een nieuwe hiërarchie voor de verschillende vervoermiddelen. De openbaarvervoernetten worden opnieuw bekeken in functie van hun rol op stedelijk, landelijk en internationaal niveau. Gezien de budgettaire beperkingen en de onzekerheid op vlak van de verschillende financieringsmechanismen voor mobiliteitsprojecten, is het belangrijk om zorgvuldig te bestuderen hoe de netwerken beter beheerd kunnen worden.   

Meer info: op de website www.mobil2040.be ontdek je hoe dit er precies uitziet.

Realized by means of Brussels UrbIS®©