1. De tram in Brussel

    1. Netwerk
    2. Intermodaliteit
    3. Toegankelijkheid PBM
    4. Vervoersbewijzen
    5. Nieuw op het net.

Laatst bijgewerkt op 22 juni 2012

Het netwerk

Brussel telt 19 tramlijnen die geëxploiteerd worden door de Brusselse openbare vervoersmaatschappij, de MIVB. Sommigen rijden voor het grootste deel in een eigen bedding en zelfs ondergronds (zoals de Noord-Zuid-as die bediend wordt door lijn 3 en 4, of de "middenring" die bediend wordt door de lijnen 7 en 25).

Ze rijden voornamelijk op het Brussels grondgebied. Bepaalde lijnen bedienen echter ook de gemeenten in de periferie (zoals bijvoorbeeld Tervuren).

Momenteel lopen heel wat projecten met het oog op de uitbreiding van het netwerk of worden nieuwe projecten bestudeerd, zoals de projecten die opgenomen werden in het beheerscontract van de MIVB 2007-2011 of het plan IRIS 2 (zie rubriek « De mobiliteit van morgen »).

De herinrichting van bepaalde haltes (zie website openbareruimtebrussel.be voor de projecten in uitvoering) moet zorgen voor meer comfort en een verhoogde veiligheid voor de reizigers.


Meer info :
Actuele informatie over de MIVB, alsook inlichtingen over het tramnet, de dienstregelingen en de gebruiksvoorwaarden zijn terug te vinden op de website mivb.be.

 

's Nachts op weg

De meeste trams rijden van vijf uur `s morgens tot middernacht. In het weekend kan je van middernacht tot drie uur 's morgens gebruikmaken van het nachtelijk busnet van de MIVB, Noctis. Een ander alternatief is het systeem van de collectieve taxi's, het Collecto-systeem, dat je elke nacht, tussen middernacht en zes uur `s morgens, tegen een klein prijsje naar je bestemming brengt.

Meer info :
Rubriek Taxi's - artikels Collecto

Realized by means of Brussels UrbIS®©