1. Brussel met de trein

  1. Brusselse treinstations
  2. Intermodaliteit
  3. Naar de luchthavens
  4. S trein
  5. Toegankelijkheid PBM's
  6. De treinen in realtime

Laatst bijgewerkt op 23 november 2015

Intermodaliteit

"Schoon" verkeer aanmoedigen door het gebruik van het openbaar vervoer, de fiets of verplaatsingen te voet makkelijker te maken is een toekomstgerichte oplossing om het fileprobleem in het Gewest aan te pakken en de vervuiling te verminderen.

De trein is een belangrijk onderdeel binnen de optimale complementariteit van de vervoermiddelen: overstappen van een bus op een trein en daarna met de fiets naar huis rijden bijvoorbeeld.

In die optiek heeft de NMBS een specifiek abonnement gecreëerd, het abonnement NMBS "+", waarmee de treingebruikers op het hele MIVB-net kunnen rijden (behalve het nachtnet en het traject NAVO-Brussels Airport van de lijnen 12 en 21) gedurende een gekozen periode: voor een week, een maand, een trimester of een jaar.

De MIVB biedt tevens het MTB-abonnement aan. Met dit "volledige" abonnement kan je op het hele MIVB-net rijden (behalve op het traject NAVO-Brussels Airport van de lijnen 12 en 21) en op het Brusselse stadsnet van De Lijn, TEC en NMBS. Je kan dus bijvoorbeeld je reis beginnen met de MIVB en ze voortzetten met de NMBS en De Lijn, of bijvoorbeeld beginnen met de TEC en eindigen met de MIVB.

Nog steeds in diezelfde optiek werden er fietsenstallingen geïnstalleerd bij de stations - zie de intermodaliteitskaart trein-metro-fiets in Brussel.

Realized by means of Brussels UrbIS®©