1. Brussel te voet

  1. Iedereen op stap!
  2. Voordelen
  3. Stapperskaart
  4. Op ontdekking
  5. Enkele tips
  6. Infrastructuur
 2. Meer info

  1. Sensibilisatie
  2. Nuttige links

Laatst bijgewerkt op 22 juni 2012

Iedereen op stap!

Ook de meest overtuigde chauffeurs gaan dagelijks met de benenwagen. Kinderen, senioren, pendelaars, toeristen, gebruikers van het openbaar vervoer, fietsers... op een bepaald moment zijn we allemaal voetganger.

Op gewestelijk niveau vormt stappen een efficiënt alternatief voor de gemotoriseerde vervoerswijzen, die het stappen stilaan naar de achtergrond hebben verdrongen en die het stadscentrum doen dichtslibben en vervuilen. Net zoals de fiets, is stappen een gezonde en duurzame vervoerswijze!

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is zich hiervan bewust en heeft een algemeen schema uitgewerkt voor een voetgangersplan voor zijn grondgebied. Op die manier wordt een actieplan opgezet waarmee deze manier van verplaatsen bevorderd wordt en geïntegreerd wordt in het kader van een globaal mobiliteitsbeleid.

Tijdens de uitwerking van de verschillende fasen die geleid hebben tot dit algemeen schema, zagen allerhande initiatieven het licht, onder andere een vademecum met aanbevelingen en conclusies en een kaart waarop de tijdsduur wordt weergegeven van bepaalde voetgangerstrajecten, de TAP TAP-Stapperskaart.

Realized by means of Brussels UrbIS®©