1. Brussel te voet

  1. Iedereen op stap!
  2. Op ontdekking
  3. Enkele tips
  4. Infrastructuur
 2. Meer info

  1. Sensibilisatie
  2. Nuttige links

Laatst bijgewerkt op 3 juli 2015

Ontdekkingstochten

Een wandeltocht is waarschijnlijk de beste manier om het Gewest te ontdekken en je onder te dompelen in de sfeer van de verschillende wijken. Musea, natuurwandelingen, stripverhaal, art nouveau, mode, allemaal themawandelingen die je zullen bekoren.

 

Kies het meest aangename traject!

Brussel Mobiliteit en de vzw Trage Wegen bieden twee praktische hulpmiddelen aan om uw wandelingen in de stad te plannen.

 • Een routeplanner voor stappers (waarvan ook een mobiele versie bestaat) op stapasbxl.be. Het is onder meer mogelijk om te kiezen voor de kortste of voor de meest aangename (langs paadjes, parken en binnenwegen) route in de onmiddellijke buurt van het gekozen traject.
 • Een zakatlas. Dit is een boekje waarin alle geïdentificeerde trage wegen opgenomen zijn. Het kan, zolang de voorraad strekt, aangevraagd worden via het mailadres brusselmobiliteit@gob.irisnet.be.

Aarzel niet om deze hulpmiddelen uit te testen en opmerkingen of ontbrekende paadjes of wegen door te geven aan hanne.vanherck@tragewegen.be. Dat zal ons helpen de precisie van onze gegevens nog te verbeteren.

 

Andere websites

Op onderstaande sites kan je ideeën opdoen voor een wandeling:De Groene Wandeling

De Groene Wandeling is een prachtig traject van meer dan 63 km dat het Gewest omsluit en waarlangs fietsers en voetgangers verschillende parken en natuurgebieden kunnen doorkruisen. De aantrekkingskracht van de Groene Wandeling ligt voornamelijk in de grote verscheidenheid aan landschappen.

Dit prachtige traject heeft echter niet alleen een recreatieve functie. Het is ook zodanig ontworpen dat de Brusselaars het kunnen gebruiken als shortcut naar de stad en dat het makkelijk toegang verleent tot het openbaar vervoer.

Meer info:

Realized by means of Brussels UrbIS®©