Welk mobiliteitsbeeld geven we aan onze kinderen?

De nieuwe katern van de mobiliteitsgids focust op schoolmobiliteit.
04/09/2017


Be walking, be brussels

Met 3 voetgangerstools op weg naar een stapvriendelijk Brussel.
31/08/2017


Projectoproep “verkeersveiligheid”

Steun voor verenigingen actief in het domein van verkeersveiligheid !
28/08/2017


Renovatie Hallepoorttunnel

Brussel Mobiliteit werkt aan een veiligere tunnel. Ontdek de alternatieven.
17/01/2017


Cycloparking beheert fietsboxen en fietsparkings

Centraal online inschrijvingsplatform gelanceerd.
13/07/2017


Verkeerstest op ware schaal in Koekelberg

Sinds 21 augustus is de test lichtjes aangepast.
23/05/2017


Consultatieronde voor Gewestelijk Mobiliteitsplan

Het Brusselse gewest wil alle stakeholders en Brusselaars betrekken.
22/02/2017


Elektrische laadpalen in Brussel

Heb je zelf een paal geïnstalleerd? Laat het ons weten!
24/03/2016


Nieuws
Archieven

Cycloparking beheert fietsboxen en fietsparkings

CyCLO lanceert een eerste versie van cycloparking.org. Het platform van CycloParking is een Europees project (EFRO) in samenwerking met parking.brussels, Brussel Mobiliteit en zes partnergemeentes: Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaarbeek, Sint-Gillis en Watermaal-Bosvoorde. 

CycloParking zal alle mogelijke soorten fietsparkings met toegangscontrole ontwikkelen en beheren. Inwoners van de aangesloten gemeentes kunnen vanaf nu terecht op het centraal platform cycloparking.org, om een overzicht te krijgen van alle fietsboxen en hun beschikbaarheid, om zich te abonneren of op een wachtlijst komen te staan, en om hun vraag voor bijkomende veilige fietsparkings te registreren. Met deze gegevens kan CycloParking advies geven aan haar partners over in welke buurten in Brussel het meeste behoefte bestaat aan veilige fietsparkings.

Sinds oktober 2016 centraliseerde CycloParking het beheer van de fietsboxen van de zes partnergemeenten. In januari 2017 kwamen daar via parking.brussels zeven park&ride fietsparkings met toegangscontrole bij aan metrostations aan de rand van het Gewest. Intussen sloten ook Elsene, Etterbeek en Stad Brussel zich aan voor het beheer van hun fietsboxen via CycloParking. Andere gemeentes zullen volgen.

Tegelijkertijd worden steeds meer fietsboxen geplaatst en investeert het Brussels Gewest in de bouw van twee ondergrondse fietsparkings met meer dan 1.000 stallingen aan Beurs en De Brouckère. In de toekomst worden alle fietsparkings aangesloten op het platform zodat het toegangsbeheer vanop afstand kan gebeuren. Naarmate het aantal fietsparkings met toegangscontrole stijgt en er ook andere soorten fietsparkings bijkomen, worden er bovendien functionaliteiten toegevoegd aan cycloparking.org. Zo zullen de fietsparkings aan de Brusselse treinstations worden geïntegreerd. CycloParking is ook op zoek naar privépartners (bedrijven en particulieren) die plaats hebben om veilige fietsparkings te installeren met als bedoeling ze te verhuren aan andere fietsers. Het Brussels Gewest bekijkt tegelijkertijd samen met het Parkeeragentschap waar in de stad beveiligde fietsparkings gebouwd kunnen worden.  


Realized by means of Brussels UrbIS®©