Cycloparking beheert fietsboxen en fietsparkings

Centraal online inschrijvingsplatform gelanceerd.
13/07/2017


Bike for Brussels : vooruit met de fiets

Een nieuwe campagne promoot fietsen in Brussel.
04/07/2017


De grote zomerwerven

Welke grote werven staan er deze zomer in Brussel op het programma?
01/06/2017


Consultatieronde voor Gewestelijk Mobiliteitsplan

Het Brusselse gewest wil alle stakeholders en Brusselaars betrekken.
22/02/2017


Renovatie Hallepoorttunnel

Brussel Mobiliteit werkt aan een veiligere tunnel. Ontdek de alternatieven.
17/01/2017


Verkeerstest op ware schaal in Koekelberg

Vanaf Hemelvaart moet het verkeer in één rijrichting rond de Basiliek
23/05/2017


Elektrische laadpalen in Brussel

Heb je zelf een paal geïnstalleerd? Laat het ons weten!
24/03/2016


Nieuws
Archieven

De grote zomerwerven

Het Brussel van morgen begint vandaag 

De komende maanden vinden werken plaats in het Brussels Gewest. Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken vinden ze plaats tijdens de verkeersluwe zomermaanden en worden de werven en omleidingen op elkaar afgestemd. Brussel Mobiliteit zorgt er via de Commissie voor de Coördinatie van de Bouwplaatsen  voor dat de werven op elkaar afgestemd worden.

Sommige werven starten begin juni, een aantal bestaande werven gaan een nieuwe fase in. Hieronder vindt u een overzicht van de meest belangrijke werven.

plan

Nieuwe werven

  • Generaal Jacqueslaan

Tijdens het Pinksterweekend (van 3 tot 5 juni) start de MIVB met werken op de Generaal Jacqueslaan. Gedurende dit weekend zal het kruispunt met de Adolphe Buyllaan afgesloten zijn voor het verkeer. Ter herinnering, de Generaal Jacqueslaan wordt van gevel tot gevel heraangelegd, met onder andere veilig afgescheiden fietspaden. Gedurende de hele duur van de werf zal er een rijstrook in elke richting beschikbaar zijn voor het verkeer. De bussen worden omgeleid en een pendelbus vervangt deze zomer de tram. De werf zal gefaseerd verlopen. De werken van de MIVB zullen vier maanden duren, nadien vinden gedurende zeven maanden per rijrichting werken van Brussel Mobiliteit plaats voor de heraanleg.

  • Rogiertunnel

Zoals vorig jaar aangekondigd, start Brussel Mobiliteit op 1 juli met de laatste fase van de waterdichtingswerken van de Rogiertunnel. De Kruidtuinlaan zal tussen de Jacqmainlaan en de Nieuwstraat afgesloten zijn voor het verkeer. Handelszaken en hotels blijven bereikbaar, ook tijdens de koopjesperiode. De werf moet voor 1 september afgerond zijn. Meer info en omleidingen: zie fiche

  • Renovatie kruispunt Globelaan en Alsembergsesteenweg

Vanaf 1 juli gaat de MIVB van start met de renovatie van de tramwissels op het kruispunt met de Globelaan en de Alsembergsesteenweg. Het kruispunt zal daardoor gedurende twee maanden volledig afgesloten zijn.

  • Renovatie tunnels Reyerscomplex

Begin augustus start Brussel Mobiliteit met de complexe renovatiewerken aan de vier Reyerstunnels. De organisatie en fasering van deze grootschalige werf zal de komende weken toegelicht worden aan bewoners, gemeenten en handelszaken, zodra de stedenbouwkundige vergunning wordt afgeleverd.

  • Simonis

Begin juli start de MIVB met de herinrichting van de eindhalte Simonis. Dit zal hinder veroorzaken op de lijnen 13-14-15 en 19. Het einde van deze werf is eind augustus voorzien.

  • Franklin Rooseveltlaan (onder voorbehoud van de planning van de aannemer)

Begin augustus start Brussel Mobiliteit met de heraanleg van de Franklin Rooseveltlaan. Bedoeling is om veilig afgescheiden fietspaden aan te leggen en de voetpaden te vernieuwen. Tijdens de werf blijft de rijstrook in beide richtingen behouden (zoals vandaag het geval is). Ook de toegang tot de woningen en ambassades blijft gegarandeerd.

  • Brug over de Wetstraat

Voor de renovatie van de brug op de Wetstraat over de Maalbeekvallei, zal het verkeer beperkt worden tot twee rijstroken tussen 1 juli en 31 augustus. Brussel Mobiliteit en Sibelga zullen gelijktijdig werken. De toegang tot de Blijde Inkomstlaan zal worden afgesloten tijdens de werf. Meer info over de fasen: zie flyer

Nieuwe fase bestaande werven

De renovatie van de Hallepoorttunnel, die startte op 27 februari, loopt verder. Vanaf 28 juni wordt opnieuw verkeer toegelaten over een rijstrook in elke richting en dit tot in april 2018. Tijdens de Zuidfoor zullen automobilisten gebruik kunnen maken van de tunnel.

De Elsensesteenweg tussen het Fernand Cocqplein en de Vredestraat is door werkzaamheden van de concessiehouders volledig afgesloten. Aansluitend wordt tot oktober 2017 dit gedeelte volledig heringericht.

Zoals aangekondigd, wordt tram 9 verder aangelegd op de Tentoonstellingslaan tussen Simonis en de Dikke Beuklaan. Deze zomer werken Vivaqua en de MIVB in de Léon Theodorstraat, in de omgeving het Spiegelplein. De Léon Theodorstraat zal afgesloten zijn voor het verkeer en lijn 19 zal onderbroken zijn. De MIVB werkt aan het kruispunt van de Jetselaan en de Carton de Wiartlaan om de sporen naar de toekomstige halte Spiegel te verplaatsen. Hierdoor zullen de bussen 13,14 en 15 worden omgeleid. 

Zoals gepland, wordt de werf van tram 94 voortgezet op de Woluwelaan. Deze zomer vinden werken plaats tussen de Beckerstraat en Wolubilis, om de heropening van de tunnel in de loop van juli mogelijk te maken.

De werken aan de Ninoofsepoort verlopen volgens de planning die Beliris in april aan buurtbewoners voorstelde. In de loop van de maand juli zal de Ninoofsesteenweg weer open zijn voor het verkeer in de richting van Sint-Jans-Molenbeek

 

Dit overzicht omvat de belangrijkste werkzaamheden maar er vinden deze zomer nog andere ingrepen plaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De wervenlijst op deze site bevat de meest recente gegevens en de verkeersinformatie kan gevolgd worden via Twitter

Realized by means of Brussels UrbIS®©