Exploitanten van limousines

U bent uitbater van een verhuurdienst van wagens met chauffeur (limousine) of u wenst dat te worden?

Ontdek dan hier alle praktische informatie en de contactpunten waar je terechtkan voor de administratieve afhandeling.

Hoe kan men exploitant van een dienst voor het verhuren van voertuigen worden ?

Deze sector is onderworpen aan

 
Voor meer informatie aarzel niet om contact op te nemen met de Directie Taxi's van het Gewestelijk Overheidsdienst Brussel.

Wat verstaat men onder een limousine?

Deze voertuigen worden opgedeeld in vier categorieën:

  • "Luxe": drie onderscheiden, aparte compartimenten bevatten, een wielbasis hebben van minimum 2,80 meter, een nieuwe aankoopwaarde hebben van minstens 32.239,92 € (bedrag geïndexeerd op 1 januari 2017) en maximum zeven jaar oud zijn.
  • "Grote luxe": drie onderscheiden, aparte compartimenten bevatten, een wielbasis hebben van minimum 2,90 meter, een nieuwe aankoopwaarde hebben van minstens 48.811,84  € (bedrag geïndexeerd op 1 januari 2017) en maximum tien jaar oud zijn.
  • "Minibus": een wielbasis hebben van minstens 2,60 meter, een nieuwkoopprijs van minstens 25.912,46 € hebben (bedrag geïndexeerd op 1 januari 2017) en maximum zeven jaar oud zijn.
  • "Ceremoniewagens": drie onderscheiden, aparte compartimenten bevatten, wielbasis van minimum 2,90meter hebben, de kenmerken hebben van de 'grote luxe' klasse, behalve bijzondere kenmerken die aan hun gebruik gebonden zijn en die bij hun erkenning door de minister, op advies van een commissie, beoordeeld worden.

Wie mag in Brussel een verhuurdienst van wagens met chauffeur uitbaten?

Enkel de exploitanten die een vergunning voor het uitbaten van een dienst voor het verhuren van voertuigen met chauffeur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben mogen limousine diensten uitvoeren waarvan het vertrekpunt gelegen is op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De voertuigen waarmee de diensten voor het verhuren van voertuigen met chauffeur worden uitgevoerd moeten luxe voertuigen zijn en moeten voldoen aan de comforteisen van de passagiers en de binneninrichting zoals gewenst door het cliënteel.

Het voertuig moet uitgerust zijn met een duidelijk teken dat vooraan en achteraan weergegeven wordt, maar zonder dat dit teken buiten of binnenin refereert naar taxi's of kenmerkend is voor taxi's (taximeter, verklikkerlicht...).

Tot wie kan u zich richten?

Heb je een vraag of wens je meer informatie, neem dan contact op met de directie Taxi's van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De loketten zijn open op:

  • maandag van 9 tot 12 uur
  • dinsdag van 9 tot 12 uur
  • woensdag heel de dag gesloten
  • donderdag van 9 tot 12 uur en van 13u30 tot 15u30
  • vrijdag van 9 tot 12 uur

Adres: CCN - Vooruitgangstraat 80/1 - 1035 Brussel

Of via T 0800 94 001 of limousines@gob.brussels

Welk tarief kunt u vragen?

Deze diensten vereisen een voorafgaandelijk opgesteld schriftelijk contract voor minimum 3 uur voor een minimumprijs van 90€ excl. BTW + 30€ excl. BTW minimum voor elk bijkomend uur.

Deze bedragen, vastgelegd door het besluit van 20 maart 2008, en van kracht sedert 7 april 2008, mogen jaarlijks geïndexeerd worden en dit op de datum van de inwerkingtreding van het besluit, namelijk op 7 april.

De prestaties zijn betaalbaar na ontvangst van de factuur op de zetel van de klant.  

Formulieren

Realized by means of Brussels UrbIS®©